Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, η Γ΄2 τάξη υλοποίησε πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα "Ψυχική υγεία - Ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων".

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενδοσχολική βία, την οποία ορίσαμε, επισημάναμε το βασικό δικαίωμα κάθε παιδιού που πηγαίνει στο σχολείο, γράψαμε συνθήματα και κυρίως συζητήσαμε διεξοδικά τι μπορεί να κάνει κάθε μαθητής για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. 

Συμφωνήσαμε και καταγράψαμε τους κανόνες της τάξης και του σχολείου τούς οποίους υπέγραψαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης, μιλήσαμε για την αξία της φιλίας και ασχοληθήκαμε με τα συναισθήματα και τη διαχείρισή τους.

Ο δάσκαλος της τάξης

Σατανάκης Κωνσταντίνος


















Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ GLOSSOMOBIL ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Το πρόγραμμα  Glossomobil του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το σχολείο μας στις 5 Μαρτίου μετά από πρόσκλησή μας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως βάση τη βιωματική μάθηση και στοχεύει σε μια πιο ευχάριστη προσέγγιση της γερμανικής γλώσσας μέσω δραστηριοτήτων όπως τα τραγούδια, ο χορός, οι χειροτεχνίες και τα παιχνίδια.

Οι μαθητές μας της Ε΄και ΣΤ΄τάξης που παρακολουθούν τη γερμανική γλώσσα συμμετείχαν με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα σε όλες τις δραστηριότητες και αποκόμισαν χρήσιμες γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες. 

Η εκπαιδευτικός των Γερμανικών

Στεφανία Κοσμίδου




Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄2 ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 η ΣΤ΄2 Τάξη του σχολείου μας με εκπαιδευτικό τον Ι. Δούνα, επισκέφθηκε το Κ.Π.Ε. Κιλκίς στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος, "Κάθε σχολείο ένας κήπος". Οι περιβαλλοντικές δραστηριότητες που συμμετείχαν οι μαθητές/τριες ήταν ποικίλες και σημαντικές γιατί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στο φυσικό περιβάλλον του ΚΠΕ. Ήταν πολλά αυτά που εντυπωσίασαν τα παιδιά και αποκόμισαν αρκετές πληροφορίες που θα τα βοηθήσουν στην συνέχεια  του προγράμματος που υλοποιούν, "Σχολικός Κήπος, Βοτανικός Κήπος".





Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε. ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ

Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ένα χρήσιμο Power Point που μπορεί να αποτελέσει οδηγό και ερέθισμα για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να εισάγουν την τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Περιέχει υπερσύνδεσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες με εφαρμογές που διευκολύνουν τη μαθησιακή διαδικασία.

Αφορά τις τάξεις Α΄,  Β΄ και Γ΄.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για να λειτουργήσουν σωστά οι υπερσύνδεσμοι, θα πρέπει να κατεβάσετε το Power Point στον υπολογιστή σας, διαδικασία εξαιρετικά απλή. 
Στο επάνω μέρος της παρουσίασης υπάρχει ένα βελάκι. Κάνοντας κλικ στο βελάκι, κατεβαίνει στον φάκελο "Λήψεις" ή "Download".
Σε διαφορετική περίπτωση, κάθε κλικ σε υπερσύνδεσμο θα ανοίγει λάθος ιστοσελίδα.



Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ "ΤΕΧΝΗΣ" ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ

Οι τάξεις Γ΄1 και Γ΄2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 02/03/2015 την Πινακοθήκη της  Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας του Κιλκίς "ΤΕΧΝΗ"  που βρίσκεται στο Μεταλλικό. Η Πρόεδρος της "ΤΕΧΝΗΣ" κ. Κική Παπαδοπούλου Πάγκου ξενάγησε τα παιδιά στα εκθέματα, ενώ στον χώρο παρευρέθηκε και ο καταξιωμένος Κιλκισιώτης ζωγράφος κ. Παπαδόπουλος Αντώνης παρουσιάζοντας στα παιδιά πίνακα δικής του δημιουργίας.

Σύντομο βιογραφικό του Παπαδόπουλου Αντώνη
O Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1972 στο Βέστερβικ της Σουηδίας. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και Σχεδιασμού St Etienne  (Γαλλία). Είναι κάτοχος του Εθνικού διπλώματος εικαστικών τεχνών και του Ανώτατου διπλώματος εικαστικής έκφρασης, Από το 1999 ασχολείται με την εκπαίδευση της εικαστικής δημιουργίας στο Κιλκίς. Ζει στο Κιλκίς, ενώ κατά το παρελθόν πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις στο εσωτερικό και συμμετείχε σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων εντός και εκτός Ελλάδας.  Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Σουηδία, Αυστρία και στην Αγγλία.


Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν τον μεταβυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Μεταλλικού. Πρόκειται για Ναό ίδιας αρχιτεκτονικής με τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του λόφου Κιλκίς, σε μικρότερο όμως μέγεθος και προγενέστερός του, αφού ο πρώτος χτίστηκε το 1820, ενώ ο δεύτερος το 1830 σε θέση παλαιότερου ναού.





                                                                                                           Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων
                                                                                                              Τσιλιγκαρίδου Ιωάννα
                                                                                                              Σατανάκης Κωνσταντίνος