Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΑΝΩΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

"Γιατί δεν ευτυχούμε από τα παιδιά μας", ήταν το θέμα της ομιλίας του φιλόλογου κ. Κωνσταντίνου Γανωτή στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 1015.

Ο κ. Γανωτής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ο οποίος έχει άριστη συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και στέκεται αρωγός στις προσπάθειές του για ένα καλύτερο σχολείο.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησαν την Παρασκευή 6-11-2015,τα δύο τμήματα της Ε τάξης του σχολείου μας στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τον ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του, προσκύνησαν το ιερό λείψανο του Αγίου και είδαν τις κατακόμβες όπου και μαρτύρησε ο Άγιος. Έπειτα επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο όπου και θαύμασαν τα πλούσια εκθέματα του. Η εκδρομή τελείωσε με μια πολύ ωραία βόλτα στην παραλία. Τους μαθητές συνόδευαν οι δάσκαλοι των τμημάτων Νατσιός Δημήτριος και Σταμπουλής Λεωνίδας. 

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑΓΚΡΑΜ

Τάγκραμ, ένα αρχαίο παιχνίδι


Το τάνγκραμ  είναι ένα κινέζικο παιχνίδι τύπου puzzle. Δημιουργείται  από ένα τετράγωνο που κόβεται σε επτά άλλα μικρότερα σχήματα (5 τρίγωνα, 1 πλάγιο παραλληλόγραμμο και 1 τετράγωνο) τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν άλλα σχήματα και εικόνες.


Θέλεις να δοκιμάσεις να παίξεις κι εσύ τάγκραμ; Τότε κάνε κλικ πάνω στην κάθε εικόνα.

παιχνίδι 1ο
Ο στόχος σου είναι να καλύψεις το σχήμα με τα επτά κομμάτια, έτσι ώστε το σχήμα αυτό να περιέχει όλα τα κομμάτια και κανένα να μην καλύπτει το άλλο. Πάτησε πάνω στην εικόνα και το παιχνίδι ξεκινά!!!




παιχνίδι 2ο
Κάνε κλικ στην εικόνα για να παίξεις τάγκραμ. Χρησιμοποίησε τα βελάκια για να αλλάξεις σχέδιο και για να γυρίσεις τα σχήματα όπως σε βολεύουν.



παιχνίδι 3ο
Κάνε κλικ στην εικόνα, διάλεξε σχέδιο και το παιχνίδι ξεκινά …