Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΚΙΛΚΙΣ

No automatic alt text available.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ" σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων υλοποιεί για το διάστημα Νοέμβριος 2016 - Μάιος 2017 βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται πρωινές ώρες στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης και θα έχουν διάρκεια 90 λεπτά.

Πρόκειται για βραχείες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για θέματα που αφορούν την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Τα εργαστήρια βασίζονται στη μέθοδο της έκφρασης της βιωματικής εμπειρίας και στην αξιοποίηση των μικρών ομάδων εργασίας, ενώ ως εργαλείο χρησιμοποιείται η αφήγηση ιστοριών.

Στα βιωματικά εργαστήρια του "ΝΗΡΕΑ" πήραν μέρος όλα τα τμήματα του σχολείου μας.

    Τμήμα Γ3


                      Τμήμα Β2

Τα εργαστήρια είναι τα εξής:
• «Πετώντας στον αέρα», με θέμα την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, για μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης.
• «Κολυμπώντας στη λίμνη των συναισθημάτων», με θέμα την αναγνώριση κι έκφραση των συναισθημάτων, για μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης.
• «Περπατώντας στο δάσος», με θέμα τη συνύπαρξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας, για μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης.
• «Ανακαλύπτοντας τους καθρέφτες των δυνατοτήτων», με θέμα τις επιλογές, το σωστό-λάθος και τη λήψη αποφάσεων, για μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης.

• «Την εξάρτηση γνωρίζω, στη ζωή μου δεν καπνίζω!», με θέμα την πρόληψη του καπνίσματος, για μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου